Etter en pause som ikke bare har vært lang, men også lenger enn lang, er jeg nå tilbake med et nytt innlegg. Hvis du regelmessig har sjekket denne bloggen, bare for å finne ut at det ikke har vært lagt ut et nytt innlegg i dag heller, for så å bli så frustrert at du ikke leser bloggen lenger, skjønner jeg deg godt. Men her er det – et nytt innlegg, altså.

Jeg har sett det mange ganger – både som styrer, i arbeidslivet ellers og i livet generelt – mange ting har en tendens til å gjenta seg selv. Den bergenske sommeren, uansett form og innhold, vil alltid bli bredt omtalt. Bybanetraseene vil bli diskutert lenge etter at skinnene er på plass. Og politikerløftene i valgår skyter oftere knopp enn en løvetann. Denne nesten fascinerende regelmessigheten kan, ikke minst nå midtsommers, få oss til å gli inn i en forutsigbarhetens døs. Men av og til skjer det noe som rykker oss ut av døsen.

Slike hendelser vil alltid medføre en del virak. Men på samme måte som en regnskyll i juli, kan de også virke skjerpende og forfriskende. Nå skal det også sies at regnskyllene har kommet mer enn hyppig nok denne julimåneden og således medført mer frustrasjon enn forfriskning. Men tross alt; det er bedre med en og annen enn ingen i det hele tatt.